76043abf2ebed2c
1. مدلسازی و بهینه‌یابی خواص ضدقارچی برخی اسانس‌های گیاهی علیه پوسیدگی نرم (Rhizopus Stolonifer ) با استفاده از روش سطح پاسخ

محمد طهماسبی؛ عبداله گلمحمدی؛ علی نعمت اله زاده؛ مهدی داوری؛ اسماعیل چمنی

دوره 8، شماره 2 ، اردیبهشت 1399، ، صفحه 39-49

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2019.286761.270

چکیده
  هدف از این مطالعه بررسی اثر غلظت (75، 150، 300، 600 و μL.L-11200) اسانس گیاهان آویشن شیرازی، دارچین و مرزه خوزستانی و زمان تماس (18، 23 و 28 ساعت) در کنترل قارچ Rhizopus stolonifer و مدلسازی و بهینه یابی خواص ضد قارچی اسانس های مذکور با استفاده از روش سطح پاسخ بود. همچنین ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس ها نیز شناسایی شد. براساس نتایج حاصل، در هر سه اسانس با ...  بیشتر

دیگر روشهای مرتبط با بیوکنترل
2. بهینه‌سازی اثرات ضدقارچی و حشره کشی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris L.) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)

عسگر عباداللهی؛ ابراهیم تقی نژاد؛ مهدی داوری

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 9-19

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2018.252650.223

چکیده
  در تحقیق حاضر، بهینه‌سازی و مدل‌سازی فعالیت بازدارندگی رشد میسلیومی و سمیت تدخینی اسانس آویشن باغی با استفاده از روش سطح پاسخ، به‌ترتیب روی دو قارچ مهم بیماری‌زای Fusarium graminearum و Botrytis cinerea و سوسک زیان‌آور غلات (Rhyzopertha dominica F.) مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اجزای شیمیایی اسانس مذکور با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی-طیف‌سنج جرمی ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
3. فعالیت ضدقارچی عصاره اتانولی بره‌موم علیه چند قارچ بیماریزای پس از برداشت

رباب اعزازی؛ مهدی داوری

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 103-107

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2018.226807.184

چکیده
  بره‌موم یکی از فرآورده‌های جانبی با ارزش زنبورعسل می‌باشد که زنبورهای کارگر با جمع‌آوری صمغ گیاهان و مخلوط کردن آن با آنزیم‌های خود، ماده‌ای چسبناک، موم‌مانند و معطر را تولید می‌کنند. برخی خواص بیولوژیکی از قبیل خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی و آنتی‌اکسیدانی برای این ماده به اثبات رسیده است. در این پژوهش، فعالیت مهار کنندگی عصاره ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
4. فعالیت ضد قارچی اسانس‌ گیاهان دارویی در برابر قارچ Mycogone perniciosa، عامل بیماری حباب تر و اثر آن‌ها بر قارچ دکمه‌ای

مهدی بهنامیان؛ زیور نجفی؛ مهدی داوری؛ سارا دژستان

دوره 6، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 111-119

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2017.63359

چکیده
  یکی از بیماری­های رایج قارچ دکمه­ای در ایران، بیماری حباب تر است که توسط قارچ Mycogone perniciosa ایجاد می­شود. در مطالعه حاضر، به منظور توسعه کنترل بیولوژیک و تولید محصول سالم، اثر ضدقارچی اسانس برخی گیاهان دارویی معطر به عنوان جایگزینی برای قارچ‌کش­های شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، قارچ M. perniciosa از قارچ دکمه­ای سفید ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
5. بررسی تأثیر اسانس چهار گیاه دارویی و دو گونة Trichoderma در کنترل زیستی قارچ‌های عامل پوسیدگی میوة انگور

مهدی داوری؛ رباب اعزازی

دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-12

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2016.58548

چکیده
  انگور همانند دیگر محصولات باغی به دلیل داشتن رطوبت زیاد، pH نسبی پایین و غنی بودن از مواد غذایی، در معرض حملة انواع بیمارگرهای قارچی در مراحل برداشت و انبارداری قرار دارد. در این تحقیق، در آغاز اقدام به جداسازی قارچ‌های بیماری‌زای پس از برداشت انگور در منطقة مشگین‌شهر شد و قارچ‌های Botrytis cinerea و Cladosporium cladosporioides به­عنوان گونه‌های ...  بیشتر