76043abf2ebed2c
کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
Biocontrol potential of endophytic Penicillium spp. against strawberry anthracnose

جهانشیر امینی؛ دریا زرگر؛ جعفر عبدالله زاده

دوره 8، شماره 1 ، مرداد 1398، ، صفحه 47-58

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2018.253091.224

چکیده
  بیماری آنتراکنوز توت فرنگی به وسیله‌ی قارچ Colletotrichum nymphaeae ایجاد و یکی از مهمترین بیماریهای توت-فرنگی در استان کردستان است که خسارت قابل توجهی به این محصول وارد می‌کند. در این تحقیق تاثیر قارچ‌های اندوفیت جدا شده از ساقه و طوقه توت فرنگی روی این بیماری بررسی شد. جدایه‌های تاثیرگذار روی بیماری انتخاب و بر اساس روش‌های ریخت شناسی و ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
کنترل زیستی بیماری کپک خاکستری در سه رقم توت‌فرنگی با استفاده از استرین‌های Bacillus

جهانشیر امینی؛ ساسان فیضی؛ سهیلا میرزایی

دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 13-23

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2016.58549

چکیده
  در این تحقیق تأثیر سویه (استرین)‌های باسیلوس روی جوانه‌زنی اسپور و رشد میسلیوم Botrytis cinerea به منظور کنترل زیستی (بیولوژیک) پوسیدگی میوه در سه رقم توت‌فرنگی شامل Quineliza، Paros و Kurdistan در شرایط آزمایشگاه بررسی شد. از تأثیر سی‌ودو سویۀ جنس باسیلوس روی قارچ بیمارگر در کشت چهار نقطه‌ای، ده سویه که بیشترین بازدارندگی را از رشد داشتند برای کارهای ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
تاثیر اسانس گیاه سیر، مانکوزب و متالاکسیل- مانکوزب روی سه گونه قارچ فیتوفتورا،عوامل بوته میری گیاهان

وحید فرهنگ؛ جهانشیر امینی؛ تیمور جوادی

دوره 4، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 47-56

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2015.54876

چکیده
  در این تحقیق تأثیرات ضد قارچی اسانس گیاه سیر و دو قارچ‌کش متالاکسیل ـ مانکوزب و مانکوزب علیه سه گونة Phytophthora capsici، P. drechsleri و P. melonis عوامل بوته‌میری گیاهان فلفل، خیار و طالبی در شرایط آزمایشگاه و گلخانه ارزیابی شد. تأثیر اسانس سیر و قارچ‌کش‌ها روی کاهش رشد پرگنة قارچ بیمارگر به روش اختلاط با محیط کشت محاسبه و میزان EC50 اسانس سیر روی گونه‌های ...  بیشتر