76043abf2ebed2c
کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
1. کنترل بیولوژیک قارچ Sclerotinia sclerotiorum عامل پوسیدگی سفید خیار توسط اکتینوباکتری های ریزوسفری

محمد جواد زاهد؛ کیوان بهبودی؛ ساناز عینی؛ احمد علی پوربابایی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 33-45

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2017.230696.191

چکیده
  ااکتینوباکتری ها به واسطه داشتن ویژگی‏های آنتاگونیستی بسیار در برابر طیف گسترده‏ای از بیمارگرهای گیاهی به ویژه قارچ‏ها، به عنوان عوامل بالقوه کنترل بیولوژیک توجهات زیادی را به خود معطوف کرده‏اند. Sclerotinia Sclerotiorum (Lib.) De Bary عامل پوسیدگی سفید ساقه خیار که دارای سه خصوصیت عمده چون دامنه میزبانی وسیع، توان بیماریزایی بالا و دوام ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
2. تأثیر کود‌های زیستی در مقاومت خیار گلخانه‌ای به بیماری مرگ گیاهچه ناشی از Pythium aphanidermatum و افزایش اجزای عملکرد

سید کاظم صباغ؛ شاهو ولی زاده

دوره 5، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 111-122

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2016.58933

چکیده
  بیماری مرگ ‌گیاهچۀ خیار Pythium aphanidermatum یکی از بیماری‌های زیانبار خیار است. در این تحقیق، تأثیر سه کود زیستی (بیولوژیک) شامل: نیتروکسین، قارچ‌ریشه (میکوریز) و ورمی‌کمپوست به‌صورت تنها و تلفیق، در القای مقاومت و افزایش اجزای عملکرد خیار گلخانه‌ای (ES-2862) آلوده به بیماری مرگ گیاهچه بررسی شد. این آزمایش در شرایط گلخانه و در قالب طرح کامل ...  بیشتر