76043abf2ebed2c
کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
1. کنترل بیولوژیک قارچ Sclerotinia sclerotiorum عامل پوسیدگی سفید خیار توسط اکتینوباکتری های ریزوسفری

محمد جواد زاهد؛ کیوان بهبودی؛ ساناز عینی؛ احمد علی پوربابایی

دوره 7، شماره 1 ، فروردین 1397، ، صفحه 33-45

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2017.230696.191

چکیده
  ااکتینوباکتری ها به واسطه داشتن ویژگی‏های آنتاگونیستی بسیار در برابر طیف گسترده‏ای از بیمارگرهای گیاهی به ویژه قارچ‏ها، به عنوان عوامل بالقوه کنترل بیولوژیک توجهات زیادی را به خود معطوف کرده‏اند. Sclerotinia Sclerotiorum (Lib.) De Bary عامل پوسیدگی سفید ساقه خیار که دارای سه خصوصیت عمده چون دامنه میزبانی وسیع، توان بیماریزایی بالا و دوام ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
2. ارزیابی توان استرپتومیست‏های ریزوسفر گوجه‏فرنگی در کنترل قارچ بیمارگر Fusarium oxysporum f.sp. radicis-lycopersici

محمد جواد زاهد؛ کیوان بهبودی

دوره 6، شماره 2 ، مهر 1396، ، صفحه 173-185

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2017.232296.193

چکیده
  پوسیدگی ریشه و طوقه گوجه‏فرنگی با عامل Fusarium oxysporum f.sp. radicis-lycopersici (FORL) یکی از بیماری‌های مهم خاکزاد گوجه‏فرنگی به‏حساب می‏آید. در این پژوهش 740 جدایه اکتینوباکتری‏‏ از مزارع گوجه‏فرنگی مناطق مختلف استان­های فارس و البرز جمع­آوری گردید. آزمون‏های آنزیمی انجام گرفته حاکی از تولید آنزیم‌ پروتئاز و توانایی تولید سیدروفور ...  بیشتر