تنش سرمازدگی یکی از مهمترین عوامل محدود کننده تولید محصولات کشاورزی بویژه محصولات باغی و درمنطقه کرمان، گیاه پسته است. با توجه به ارزش اقتصادی پسته، مطالعه مدیریت سرمازدگی این محصول بسیار ضروری است. یکی از روشهای جدید مدیریت سرمازدگی، بهکارگیری باکتریهای ضدهسته یخ ساکن سطح گیاهان، ازجمله پسته است. برخی از این باکتریهای اپیفیت میتوانند تولید پروتئینهای ضدهستهیخ نموده که با مولکولهای آب در کریستال یخ ترکیب شده و از ایجاد کریستالهای یخ بزرگتر جلوگیری کند. در این مطالعه توان ضدیخی 100جدایه باکتری اپیفیت درختان پسته، بررسی شد که از این تعداد، چهار جدایه مانع از یخزدگی، درون لوله آزمایش در آزمون هسته یخ شدند. همچنین این جدایهها مانع از سرمازدگی گیاهچههای گندم تیمار شده با جدایه هستهیخ در شرایط سرما شدند. این جدایهها براساس نتایج آزمونهای بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. با استفاده از جفت آغازگرهای 63f و 1387r در واکنش زنجیرهای پلیمراز، بخشی از ناحیه 16SrDNA، تکثیر و توالییابی شد. توالیهای بهدست آمده با استفاده از نرم افزار بلاست در بانک ژن، با توالیهای موجود در این پایگاه مقایسه و میزان شباهت تعیین گردید. نتایج نشان داد جدایههای ضد هسته یخ متعلق به چهار جنس بودند. بر اساس مقایسه بخشی از توالی 16S rDNA، این جدایهها شباهت بالای 99 درصد به گونههای,Pseudomonas sp., Escherichia fergusonii Erwinia iniectaوSerratia sp. نشان دادند. توالیهای مزبور در بانک ژن به ترتیب با کدهای شاخص MH704448، MH704263 ،MH703583، MH703535ثبت شد. بدیهی است این مطالعه میتواند افق جدیدی را در امر مدیریت خسارت سرمازدگی روی محصولات کشاورزی پدید آورد.
رستمی, مهدیه, & شاهرخی کهنوج, خدیجه. (1399). مطالعه کنترل بیولوژیک سرمازدگی پسته، با استفاده از باکتریهای اپی فیت ضدهسته یخ گیاه. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 9(2), 173-183. doi: 10.22059/jbioc.2021.323947.304
MLA
مهدیه رستمی; خدیجه شاهرخی کهنوج. "مطالعه کنترل بیولوژیک سرمازدگی پسته، با استفاده از باکتریهای اپی فیت ضدهسته یخ گیاه", کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 9, 2, 1399, 173-183. doi: 10.22059/jbioc.2021.323947.304
HARVARD
رستمی, مهدیه, شاهرخی کهنوج, خدیجه. (1399). 'مطالعه کنترل بیولوژیک سرمازدگی پسته، با استفاده از باکتریهای اپی فیت ضدهسته یخ گیاه', کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 9(2), pp. 173-183. doi: 10.22059/jbioc.2021.323947.304
VANCOUVER
رستمی, مهدیه, شاهرخی کهنوج, خدیجه. مطالعه کنترل بیولوژیک سرمازدگی پسته، با استفاده از باکتریهای اپی فیت ضدهسته یخ گیاه. کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی, 1399; 9(2): 173-183. doi: 10.22059/jbioc.2021.323947.304