کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
جواد آبخو؛ احمد مهربان
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثر Bacillus methylotrophicus در کنترل قارچ Fusarium oxysporum f.sp. melonis و بیان برخی ژنهای دفاعی خربزه انجام شد. این آزمایش به دو روش آغشتهسازی خاک باB. methylotrophicus و آغشتهسازی بذر با آن در شرایط گلخانه انجام شد. همچنین بیان ژنهای (GAL2) galactinol synthase 2،β-1,3- glucanas 2 (βGlu2) ، (CAT) catalase و (Chi) chitinase با تکنیک Real-time PCR ارزیابی شد. گیاهان تیمار شده ...
بیشتر
این تحقیق با هدف بررسی اثر Bacillus methylotrophicus در کنترل قارچ Fusarium oxysporum f.sp. melonis و بیان برخی ژنهای دفاعی خربزه انجام شد. این آزمایش به دو روش آغشتهسازی خاک باB. methylotrophicus و آغشتهسازی بذر با آن در شرایط گلخانه انجام شد. همچنین بیان ژنهای (GAL2) galactinol synthase 2،β-1,3- glucanas 2 (βGlu2) ، (CAT) catalase و (Chi) chitinase با تکنیک Real-time PCR ارزیابی شد. گیاهان تیمار شده با B. methylotrophicus از نظر شدت بیماری اختلاف معنیداری با شاهد داشتند. شدت بیماری در روش آغشتهسازی خاک با B. methylotrophicus نسبت به روش آغشتهسازی بذر به-طور معنیداری کمتر بود. میزان بیان ژنهایGAL2 ، βGlu2، CAT و Chi بهطور معنیداری توسطB. methylotrophicus افزایش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که B. methylotrophicus در کنترل بیماری پژمردگی ناشی از قارچF. o. f.sp. melonis و افزایش بیان ژنهای دفاعی در گیاه خربزه موثر است. همچنین نتایج ما پیشنهاد میکند که B. methylotrophicus احتمالاً از طریق القا ژنهای دفاعی باعث افزایش مقاومت خربزه در مقابلF. o. f.sp. melonis میشود.
کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
حمیدرضا گنجعلی؛ جواد آبخو؛ ابراهیم دهمرده
چکیده
قارچ Fusarium graminearum عامل بیماری بلایت فوزاریومی سنبله است، این بیماری یکی از بیماریهای مهم غلات است و این قارچ باعث خسارت کمی و کیفی زیادی به گندم میشود. کاهش عملکرد محصول گندم به علت کاهش تعداد دانهها و چروکیده شدن دانهها است و کاهش کیفیت دانه به دلیل تجمع مایکوتوکسینها (زهرابههای قارچی) در آنهاست. در این تحقیق اثر عصارههای ...
بیشتر
قارچ Fusarium graminearum عامل بیماری بلایت فوزاریومی سنبله است، این بیماری یکی از بیماریهای مهم غلات است و این قارچ باعث خسارت کمی و کیفی زیادی به گندم میشود. کاهش عملکرد محصول گندم به علت کاهش تعداد دانهها و چروکیده شدن دانهها است و کاهش کیفیت دانه به دلیل تجمع مایکوتوکسینها (زهرابههای قارچی) در آنهاست. در این تحقیق اثر عصارههای شیرینبیان، دارچین و ریحان بر مهار رشد F. graminearum و بیان ژنهای اصلی دخیل در زیستساخت زیرالنون بررسی شد. پس از کشت F. graminearum در محیطPotato Dextrose Broth، حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) رشد قارچ تحت اثر عصارهها با استفاده از روش میکروتیتر پلیت اندازهگیری شد. همچنین بیان ژنهای PKS4، PKS13، FG12056 و FG02398 با تکنیکReal-time PCR ارزیابی شد. عصاره شیرینبیان کمترین مقدار MIC (25 میلیگرم بر میلیلیتر) و عصارههای دارچین و ریحان بیشترین مقدار MIC(50 میلیگرم بر میلیلیتر) را داشتند. عصاره شیرینبیان با کمترین مقدار حداقل غلظت قارچکشی (MFC) (50 میلیگرم بر میلیلیتر)، بالاترین خاصیت قارچکشی روی F. graminearum را داشت و عصارههای دارچین و ریحان بیشترین مقدار MFC(100 میلیگرم بر میلیلیتر) را داشتند. میزان بیان ژنهای PKS4، PKS13، FG12056 و FG02398 به طور معنیداری توسط عصاره شیرینبیان کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره شیرینبیان دارای خاصیت قارچکشی و مهارکنندگی بر رشد قارچ F. graminearum است و میزان بیان ژنهای اصلی در مسیر زیستساخت زیرالنون را کاهش میدهد.