76043abf2ebed2c
کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
تأثیر باکتری‎های بازدارنده سیستم حدنصاب احساس بر بیماریزایی Pectobacterium carotovorum عامل پوسیدگی نرم سیب‎زمینی

عادله سبحانی پور؛ کیوان بهبودی؛ اسماعیل محمودی؛ محسن فرزانه

دوره 5، شماره 2 ، آذر 1395، ، صفحه 151-162

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2016.60150

چکیده
  باکتری Pectobacterium carotovorum یکی از مهم­ترین باکتری­های بیماریزای سیب­زمینی در دنیا است. بیان تعدادی از ژن­هایی که در تولید فاکتورهای بیماریزایی در این باکتری دخیل هستند با سیستم حدنصاب احساس تنظیم می­شود. در P. carotovorum مولکول­های سیگنال دخیل در این سیستم از نوع AHLs می­باشند. در این تحقیق 1280 جدایه باکتری از ریزوسفر گیاهان مختلف ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
تاثیر نانو امولسیون اسانس دارچین در کاهش پوسیدگی های پس از برداشت میوۀ توت فرنگی

حمیدرضا علیزاده؛ محسن فرزانه؛ ذبیح الله اعظمی

دوره 4، شماره 1 ، فروردین 1394، ، صفحه 57-64

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2015.55281

چکیده
  کاربرد اسانس‌ها در کنترل بیمارگرهای گیاهی عموماً به‌دلیل محلولیت پایین در آب، فشار بخار بالا و ناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواری‌هایی همراه است. یکی از روش‌های به‌حداقل‌رساندن این تأثیرات، استفاده از سیستم نانوامولسیون است. افزون بر این ضمن سهولت کاربرد و پایداری باعث افزایش خواص ضد میکروبی نیز می‌شود. در این تحقیق، پس از ...  بیشتر

کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
بررسی تأثیر جدایه های تریکودرما در جلوگیری از رشد قارچ Aspergillus flavus و کاهش آفلاتوکسین روی پسته

ساناز چگینی؛ کیوان بهبودی؛ محمد جوان نیکخواه؛ محسن فرزانه

دوره 2، شماره 2 ، بهمن 1392، ، صفحه 71-79

http://dx.doi.org/10.22059/jbioc.2014.36594

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر جدایه­هایی از قارچ تریکودرما برای کاهش رشد قارچ Aspergillus flavus R5 و آفلاتوکسین ناشی از آن در شرایط آزمایشگاه در محیط کشت و مغز پسته مطالعه شد. غربالگری اولیه براساس تأثیر ترکیبات فرّار و غیرفرّار جدایه­ها روی رشد استرین  A. flavus R5انجام شد. نتایج نشان داد که ترکیبات فرار 4 جدایة T1، T3، T4 وT17  به ترتیب با 66/60 درصد، 88/68 ...  بیشتر