کنترل بیولوژیک آفات
ضرغام بی غم؛ رضا طلایی حسنلویی
چکیده
از بین عوامل بیوکنترل، قارچهای بیمارگر حشرات به دلیل مسیر خاص ایجاد آلودگی و دامنه میزبانی وسیع، اهمیت ویژهای دارند. Beauveria bassiana و Metarhizium anisopliae قارچهای بیمارگری هستند که علیه بسیاری از آفات مورد استفاده قرار میگیرند. در دسترس بودن بیمارگر در مقیاس وسیع، نیاز اولیه در برنامههای کنترل بیولوژیک است. در این مطالعه محیطهای ...
بیشتر
از بین عوامل بیوکنترل، قارچهای بیمارگر حشرات به دلیل مسیر خاص ایجاد آلودگی و دامنه میزبانی وسیع، اهمیت ویژهای دارند. Beauveria bassiana و Metarhizium anisopliae قارچهای بیمارگری هستند که علیه بسیاری از آفات مورد استفاده قرار میگیرند. در دسترس بودن بیمارگر در مقیاس وسیع، نیاز اولیه در برنامههای کنترل بیولوژیک است. در این مطالعه محیطهای مختلف طبیعی از محصولات جانبی کشاورزی و صنایع مانند سبوس گندم، ضایعات ماکارونی، کاه و پوست سیبزمینی همراه با مواد مکمل غذایی مانند اوره، ساکارز و آب پنیر در دو سطح مختلف با روش کشت دو مرحلهای مایع و جامد برای تولید کنیدی قارچهای B. bassiana و M. anispoliae مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشترین تولید کنیدی برای B. bassiana در محیط سبوس گندم همراه با آب پنیر 8 درصد (1010×2/3 کنیدی بر گرم محیط) و برای M. anisopliae بیشترین کنیدی در محیط ضایعات ماکارونی همراه با آب پنیر 8 درصد (1010×11/2 کنیدی بر گرم محیط) در مدت 14 روز مشاهده شد. نتایج حاصل از این آزمایش میتواند در تولید انبوه قارچهای بیمارگر حشرات مورد استفاده قرار بگیرد.