کنترل بیولوژیک بیمایهای گیاهی
بهرخ شعبانی؛ رسول رضائی؛ حبیب اله چاره گانی؛ امین صالحی
چکیده
بیماری بلایت باکتریایی برنج با عامل Xanthomonas oryzae pv. oryzae، یکی از مهمترین بیماریهای برنج در سراسر دنیا میباشد. وقوع این بیماری در ایران نیز گزارش گردیده است. در تحقیق حاضر اثرات ضدباکتریایی تعدادی از گیاهان دارویی موجود در طبیعت استان کهگیلویه و بویراحمد بر این باکتری و همچنین باکتری غیربیماریزای Pseudomonas fluorescens CHA0 مورد بررسی قرار ...
بیشتر
بیماری بلایت باکتریایی برنج با عامل Xanthomonas oryzae pv. oryzae، یکی از مهمترین بیماریهای برنج در سراسر دنیا میباشد. وقوع این بیماری در ایران نیز گزارش گردیده است. در تحقیق حاضر اثرات ضدباکتریایی تعدادی از گیاهان دارویی موجود در طبیعت استان کهگیلویه و بویراحمد بر این باکتری و همچنین باکتری غیربیماریزای Pseudomonas fluorescens CHA0 مورد بررسی قرار گرفت. بررسی اثر ضدباکتریایی اسانسهای آویشن دنایی، رزماری، رازیانه، پونه، نعناع و شمعدانی معطر در شرایط آزمایشگاه به روش نشر در آگار انجام گرفت. همچنین حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی اسانسها تعیین گردید. یافتههای این پژوهش نشان داد که بیشترین اثر ضدباکتریایی در غلظت mg/ml4 و mg/ml100، مربوط به گیاه آویشن دنایی میباشد، همچنین در غلظت mg/ml4، کمترین اثر متعلق به گیاه پونه میباشد. در غلظتmg/ml 1، بیشترین اثر ضدباکتریایی مربوط به گیاهان نعناع، پونه و رازیانه بود. باکتری Xanthomonas oryzae pv. oryzae بیشترین حساسیت را به اسانس آویشن دنایی با حداقل غلظت مهارکنندگی mg/ml122/0 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml245/0 و باکتری Pseudomonas fluorescens CHA0 بیشترین حساسیت را به اسانس رازیانه با حداقل غلظت مهارکنندگی mg/ml95/1 و حداقل غلظت کشندگی mg/ml90/3 نشان دادند.