%0 Journal Article %T مقایسه به‌کارگیری روش‎های کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماری‎ها و علف‌های هرز برنج (با تحلیل ویژگی‌های اقتصادی و زراعی شالیکاران استان مازندران) %J کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران - موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی %Z 2322-2883 %A رزاقی, فاطمه %A رضوانفر, احمد %A شعبانعلی فمی, حسین %A حسین پور, ابوطالب %D 2014 %\ 01/21/2014 %V 2 %N 2 %P 81-95 %! مقایسه به‌کارگیری روش‎های کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماری‎ها و علف‌های هرز برنج (با تحلیل ویژگی‌های اقتصادی و زراعی شالیکاران استان مازندران) %K شالیکاران %K عامل اقتصادی %K عامل زراعی %K کنترل شیمیایی %K کنترل غیرشیمیایی %R 10.22059/jbioc.2014.51476 %X هدف این پژوهش، بررسی مقایسة به‌کارگیری روش‎های کنترل زراعی، بیولوژیکی و شیمیایی آفات، بیماری‎ها و علف‌های هرز برنج در میان شالیکاران شهرستان ساری بود. نمونه‌گیری به روش طبقه‌ای تصادفی با انتساب متناسب انجام و حجم نمونه براساس فرمول کوکران به تعداد 260 نفر تعیین شد. ابزار پژوهش پرسشنامه‌ای بود که روایی (صوری و محتوایی) آن براساس نظر جمعی از کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان ساری و اعضای هیأت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران، و پایایی پرسشنامه با استفاده از محاسبة آلفای کرونباخ (بالاتر از 7/0) تأیید شد. مطابق یافته‌های تحقیق میزان آشنایی با روش‌های کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های‌ هرز در 5/53 درصد از شالیکاران به نسبت بالاست. شالیکاران برای کنترل آفات بیش از همه، روش‎های زراعی و روش‌های شیمیایی را به‌کار می‌گیرند، در مقابل اقدامات کنترل بیولوژیکی از لحاظ به‌کارگیری در مزارع برنج اولویت‌های پایینی کسب کردند. شالیکاران برای کنترل بیماری‌های برنج بیش از همه، روش‎های زراعی و شیمیایی را به‌کار می‌گیرند و در مقابل فعالیت‌های بیولوژیکی برای این منظور به‌کار گرفته نمی‌شود. برای کنترل علف‌های‌ هرز برنج بیش از همه، روش‌های زراعی و شیمیایی را شالیکاران به‌کار می‌گیرند و در مقابل فعالیت‌های بیولوژیکی، از لحاظ به‌کارگیری در مزارع برنج، اولویت‌های پایین را به خود اختصاص دادند.   %U https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_51476_4655363ef05b83b3c35e08d41e188caa.pdf