@article { author = {Ezati Tabrizi, Reyhaneh and Talai-Hassanloui, Reza and Kharazi- Pakdel, Azizi and Talebi, Khalil}, title = {Effect of Prepared Wettable Powder Based on Beauveria bassiana (Asc., Cordycipitaceae) Blastospores Against the Onion Thrips, Thrips tabaci (Thys., Thripidae)}, journal = {BIOLOGICAL CONTROL OF PESTS AND PLANT DISEASES}, volume = {1}, number = {1}, pages = {29-37}, year = {2012}, publisher = {پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران موسسه تحقیقات کنترل بیولوژیک آفات و بیماریهای گیاهی}, issn = {2322-2883}, eissn = {2423-8090}, doi = {10.22059/jbioc.2012.32072}, abstract = {Formulation of blastospores of entomopathogenic fungi may help to overcome unfavorable climatic conditions and may increase their effectiveness. In the present study, different products of wettable powder of blastospores were prepared for two isolates of Beauveria bassiana and were stored at two different temperature regimes, refrigerator (4±1°C) and laboratory (24±3°C) conditions. After storage durations (24 hours and 30 days), their effects were investigated against second instar larvae of the onion thrips. Results indicated that mortality percent of thrips larvae in blastospore's treatments maintained in laboratory (BML), blastospore's treatments maintained in refrigerator (BMR), new formulated blastospore (NFB) and new blastospore )NB) in 108 spore/ml concentration were 66, 89.4, 92.7 & 91% in  B. bassiana EUT105 and 70, 93, 89.8 & 91 % in B. bassiana EUT116, respectively. These results indicated positive effects of storing at low temperature on preserving high viability in treatments maintained in refrigerator than those maintained in the laboratory. The results of this study can be valuable base for research on increasing stability and efficacy of fungal spores, changing or replacement of carrier ingredients in our country.}, keywords = {Beauveria bassiana,blastospore,Wettable powder,Formulation,onion thrips}, title_fa = {اثر چند پودر وتابل تهیه¬شده از بلاستوسپور قارچBeauveria bassiana (Asc., Cordycipitaceae) روی تریپس پیاز، Thrips tabaci (Thys.: Thripidae) در شرایط آزمایشگاهی}, abstract_fa = {تهیه فرمولاسیون‌ از بلاستوسپورهای قارچ­های بیمارگر حشرات، امکان استفاده از آنها را به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک در شرایط نامساعد محیطی میسر و سبب افزایش کارایی آنها می‌گردد. در پژوهش ­حاضر، فرآورده­های مختلف پودر وتابل از بلاستوسپور جدایه­های EUT105 Beauveria bassiana و EUT116 B. bassiana تهیه و در دو دمای متفاوت یخچال (1±4 درجه سلسیوس) و آزمایشگاه (3±24 درجه سلسیوس) ذخیره شدند. بعد از یک دوره ذخیره­سازی (24 ساعته و 30 روزه)، اثر آنها روی لاروهای سن ­دوم تریپس پیاز مورد ارزیابی قرارگرفت. درصد تلفات لارو تریپس برای هریک از تیمار­های بلاستوسپور نگهداری شده در دمای آزمایشگاه، تیمار­های بلاستوسپور نگهداری شده در دمای یخچال، تیمارهای بلاستوسپور تازه فرموله شده و تیمارهای بلاستوسپور بدون فرمولاسیون در غلظت 108 اسپور در میلی­­لیتر در جدایهB. bassiana EUT105  به ترتیب برابر با 66، 4/89، 7/92 و91 درصد و در جدایه EUT116 B. bassiana به ترتیب برابر با 70، 93، 8/89 و91 درصد بود. نتایج، نشان ­دهنده اثر مثبت دمای پایین ذخیره­سازی روی پایداری فرآورده­های نگهداری شده در دمای یخچال نسبت به فرآورده­های نگهداری شده در دمای آزمایشگاه بود. همچنین نتایج ارائه شده در این بررسی می­تواند پایه­ای ارزشمند برای پژوهش­های مربوط به افزایش مدت زمان پایداری فرمولاسیون و بیمارگری اسپورهای قارچی و نیز تغییرات لازم در نسبت، مقادیر یا اجزای تشکیل دهنده مواد همراه در کشور باشد.}, keywords_fa = {بلاستوسپور,تریپس پیاز,پودر وتابل,فرمولاسیون,Beauveria bassiana}, url = {https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_32072.html}, eprint = {https://jbiocontrol.ut.ac.ir/article_32072_3c56945e949cc3e1cc7154ff80e48496.pdf} }